HTML

magvas gondolataim

Friss topikok

Linkblog

Orbánt értékelő beszéd

2011.01.06. 17:03 nadir

Írhatnám Orbánnak is személyesen, de minek! Az elmúlt évek tapasztalata, hogy úgysem olvassa, akinek írják, csak az általuk alkalmazott Agy, aki beilleszti a szokásos formulát: köszönjük, hogy figyelemmel kíséri munkánkat, azon vagyunk, hogy jó legyen, írja meg észrevételeit a jövőben is!

 

Ezért írom ebben a formában!

 

Akkor lássuk Orbán mennybe menetelét önnönmaga forradalmiságától megüdvözülve!

 

Gyurcsánnyal karöltve olyan megosztottá tették az országot, mintha a focipályán lennénk!

Semmi különbség, ott is vala egy főmufti, akinek birtokában vannak a csapatok, neki aztán hulla mindegy ki nyeri a meccset, a pénz az övé. Így van ez itt is. Együtt sörözgetnek a büfében, mindketten ugyanannak a hatalomnak a kiszolgálói, csak egyiket így hívják, a másikat meg úgy, de valójában csak kicsiny bábok ők a nagy játszmában!

 

Megdöbbentő volt látni, hogy az öszödi beszéd után kipattannak az emberek a fotelekből, megszakítva valamelyik jeles sorozat bámulását és elkezdik az öklüket rázni pár napig, majd visszaroskadnak a pamlagra és bámulják tovább a tévét!

Miért, mit gondoltak a polgártársak? Az igazat hallották valaha is?

Pont ez lett volna, azaz alkalom, hogy elkezdjenek tovább gondolkodni!

 

Ehelyett, elhitték Orbánnak, hogy ő a Megváltó! Gondolkodás nélkül dőltek be a különböző forradalmakból összelopkodott jelszavainak! Kikiáltotta magát a Nagy Igazmondónak, a Nagy Elszámoltatónak, a Nagy Rendrakónak!

 

Évek óta semmi különbség a választások mikéntjében! Egyszer csak ellepik az országot a bugyutácska plakátjaik, amelyeken az idilli család jól öltözötten, autóján robog, keresztényi mosollyal a vasárnapi piknikre!

Miért?

Mert valójában az átlag, a köz, örül, ha bliccelgetve eljut az újpesti rakpartig, aztán ott megeszi a zsíros kenyerét!

A másik kedvencem az idült mosolyú nyugdíjas az unokáival!

A valóságban a nyugdíjas 40 évi munka után a metró lépcsőjén koldul a gyógyszerre valóért, s éhében lassan az unokáját eszi meg!

 

Ilyenkor beindul a gépezet, lemennek még az Isten háta mögé is gulyást zabálni, hogy vakítsák az embereket! Jó az ingyen kaja, mi?

A hajléktalanokat szoktam a Parlament elé küldeni, kérjenek ott, nekem már nincs miből adni, de azt hallottam ott mindenkire szükség van, Orbán kovácsolja az egységet!

 

Itt aztán beszélhetett az ember fűnek, fának, hogy ne menjen szavazni, nem kell ide párt, csak pár hozzáértő jó ember, akik tovább is látnak saját önös kis érdekeiken, de hát hiába! Pedig, ha csökönyösen nem ment volna senki sem szavazni, előbb utóbb csak megértették volna, ki is az úr a hazában!

 

A magyar agya elcseppfolyósodott, megy, mint a nyáj, elég neki egy-két plakát, aztán azt hiszi, olyanná válik majd ő is, ha X-re szavaz. Arról nem is beszélve, hogy a világon a legbiztonságosabb tüntetése az otthon maradás!

 

Megválasztották!

Épp csak a képét ki nem aggattatta az intézményekben! Bár el tudnám képzelni, hogy a hányadék kiáltványa hátán ott a feje, mint a pénzen vízjel! Csak úgy elmondanám, hogy annyira érdekelt mellesleg mindenkit, hogy több hónapba került mire észrevették, hogy ott van! Gondoltam is, lecsempészem egy éjjelen, és valami üres lapot teszek a helyébe, úgysem jelent többet, mint a fehérre meszelt fal és senki észre sem venné, hogy nincs ott semmi!

 

Ettől függetlenül kivesézem!

 

Azt mondja:

 

„A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.”

 

Miért, most nem ez van? Nem véletlenül a jelenben megvalósítandó céljairól beszél ez a kis cezaromán?

 

„új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.”

 

Mi van? Melyik réteg boldogulásáról beszél ez? Milyen az emberhez méltó élet Viktor?

Mik ezek a fél beszédek?

 

 Munka- melyikük is mondta, hogy visszaállítani a tisztességes munka becsületét, vagy mind? Esküszöm, lehidalok a nagy dumáktól!

Mert egy biztos, azt elvárják, hogy tisztességesen és sokat dolgozzunk, de hogy nekem sem az utazásomat, sem az étkezésemet, sem a túlórámat, sem a hétvégéimet, de semmit nem fizetnek, azt maguk tudják a legjobban! Mennyibe került a nyakkendője, Miniszterelnök Úr? A mi Viktorunk!  Szerintem annyiba, mint az én fizetésem! Tudom, ennyiért fel sem szoktak kelni, hogy tőlem, mit várnak ennyiért, egy oldalt megtöltene! Két szóval: mindenben a maximumot!

Ez egy rabszolgatartó társadalom, ideje lenne kikiáltani, mert ez az igazság, Ön meg úgyis úgy odavan az igazságért, állandóan leleplezősdit játszanak mostanában!

 

Váltják a rendszert, itt az idő! Mióta is? Nem jegyeztem meg a dátumot, feleslegesen traktáltam volna az elmémet, mivel nem volt rendszerváltás! Most sincs! Személycsere van, ahogy az lenni szokott kormányváltásnál.

Ugyan már, mire jött el az idő? Mint a sakktáblán, felállították a bábukat, a többit vertikálisan eltolták, aztán hajrá! Folytassuk! A rendszer ugyanaz!

Csak nem szeretnek rendszereket változtatgatni! Az nagyon nehéz, sok munkával jár, s lássuk be ez rokon, az, haver, nem lehet itt csak úgy a dolgok mélyére nyúlni, mert megsértődnek!

 

Csak azt nem értem Orbántól, Gyurcsányig, mi ez a szarakodás? Miért nem lövik a Dunába az alját? Élvezik a lassú kínhalálunkat?

Óh, bocsánat, hülye kérdés! Kell az igavonó barom! Mondjuk ebben az esetben remekül ment a matek! Kiszámolták, hogy kb. hány évig él, a marha, meddig lehet dolgoztatni, hogy lehetőleg még az előtt feldobja a talpát, mielőtt még vissza kellene fizetni neki nyugdíj gyanánt valamicskét! Mindenesetre mire odajut, lehetőleg élni se legyen már kedve! Minek?

 

Szerintem bejött! Működik a program! Gratulálok! Ezért jár maguknak az eltartottság!

Otthon- már akinek még van! A fizetésekből és a munkanélküliségből sem lehet kifizetni a számlákat! A kilakoltatások már megkezdődtek tavaly, a tavasz meg sok jót nem sejtet!

 

Család- azok részben tönkremennek az eladósodás miatt per pillanat. Amúgy meg hagyjuk már ezt a szakállas dumát! Már a feminista mozgalom is a család, mint a legkisebb és legerősebb egység szétzúzását célozta, és Rothschild pénzelte a Cion Bölcseinek szellemében, majd jött a szocialista lakásépítési stílus, a nők munkába állítása, a gyerekek minél előbbi agymosodába küldése, az öregek otthonba való szeparálása!

 

Egészség- az orvos tojik a fejedre, a gyógyszeriparral karöltve mérgez, az oltáspropaganda arra jó, hogy minél előbb üssön ki rajtad a kór! Aki nem egy unott fejű orvoshoz akar kerülni, az menjen magán rendelőbe, úgyse tudod megfizetni, akkor meg miről beszélünk?

 

 

„képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat”

 

Mi teszi ezt azzá? Az Orbáni diktatúra? Erősen FIDESZ alakú minden? Egyenlőre a kritikát kapja Orbán mindenhonnan és nem a dicséretet!

 

Miért nem beszél a Nagy Igazmondó a történelemről, a magyarság eredetéről? A finnek is a hasukat fogják a röhögéstől, a finnugor eredettől! Miért nem beszél ez a Nagy Magyar Orbán a boszniai piramisokról?

Azt mondja egyik beszédében, hogy a magyarok félnek az újtól! Nem Te félsz esetleg az újtól Orbán?  A pszichológiában ezt projekciónak hívják az  elhárító mechanizmusok közül.

Új Magyarország! Az ám, hol a régi Magyarország? Mit csináltatok vele Orbán?

 

 

 

„a magyarok végre megvalósíthassák a saját céljaikat.”

 

Orbán szerint a mi célunk az ő célja? Hát ez nem így van!

 

Reméljük nem tart már sokáig, reméljük, elmossa magukat az újnak szele, aztán örülnének még annak is, ha egy krumplit kiáshatnának a földből!

Én biztos nem adok egyet sem, felőlem úgy halhatnak éhen, ahogy én maguktól évek óta!

 

Figyelünk, úgyis mondhatnám egyre többen vannak, akik jobban odafigyelnek, mit művelnek, milyen mesékkel próbálnak bealtatni s mennyi mindent hallgatnak el, ami a maguk lelkén szárad!

 

Lehet, hogy eljött az idő? Csak nem maguknak, hanem nekünk! Ez egy kicsit lehet, hogy más egység lesz, mint, amit elképzelt magának! Az én türelmem régen elfogyott és az ennivalóm is!

 

Ehhez a népnyúzáshoz sikereket nem kívánok, csak mielőbbi összeomlást, aztán majd mi összerakjuk, Önök nélkül, a tisztelt Parlament meg csomagolhat, mehet, amerre lát! Már rég nem magukra van szükség! Gyurcsány után szabadon: el lehet menni, ha nem tetszik a nép jogos haragja!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkilium.blog.hu/api/trackback/id/tr712565382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása