HTML

magvas gondolataim

Friss topikok

Linkblog

Tévé Isten, mindennapi gondolatunkat add meg ma!

2011.02.09. 14:16 nadir

 

Most fognak szívükhöz kapni az emberek, mert modern istenüket, a tévét kell piszkálnom, aki eddig nem átkozott ki, az most majd megteszi, mert olyan ez, mintha utolsó szalmaszálukat akarnám elvenni a fuldoklóknak!
Valójában én nem sajnálom!
 
A tévéről szóló pozitívumok, amik szerintem nem azok.
 
Közösség teremtő ereje van! Ekkora ökörséget, mint ez a szlogen, ritkán hallok!
A közösséget, legyen az, családi, baráti, teljesen mindegy, mindenképp egy alkotó, segítő társulásnak tartom.
A tévé előtt valóban többen is ülnek, esetleg egy kanapén, de ezzel ki is fújt! Ez minden! Sok helyen például folyamatosan megy egész nap a láda. Megnézik az összes idiótaságot, majd álmosan felkászálódnak mellőle és elmennek aludni. Egyetlen szót nem szóltak egymáshoz, hovatovább azt sem tudod ki a gyereked, de azt igen, hogy a barátok közt, meg a való világban, melyik szereplővel, mi történik! Elképesztő! Sőt, annyira ostobává vált az emberiség, hogy ennél több már eszébe sem jut, adtak neki beszédtémát, mert az agymosott észlénynek magától már nincs miről beszélgetnie! Félelmetes!
 
Másik főérvük a tévévédőknek: Honnan tájékozódhatnék, azért mégis csak meg kell hallgatnom, hogy mik a hírek, különben nem leszek képben! Láttam én már híradót, ha ti ettől vagytok képben, akkor további jó agymosatást! Annyi hazugságot, elferdített igazságot, semmitmondó baromságot még életemben nem hallottam! Odáig süllyedtettek, hogy ez kell, és ettől érzitek magatokat tájékozott embernek, szégyen! Ha, tovább látnál az orrodnál, rájönnél, hogy a tévé azért van, hogy ne tudd az igazságot, gőzöd ne legyen még arról sem, mi történik körülötted vagy a szomszéd országban! A tévéből azt tudod meg, amit az aktuális hatalom szeretne, hogy tudj, pont. Egy szóval sem többet! A villódzó fényjátékkal úgy ég tudatodba a sok baromság, hogy észre sem veszed, aztán pedig fújod kizökkenthetetlenül az ott hallottakat! Mást sem hallok érvként, mint: - de a tévében láttam, a tévében mondták!
Mi van, az lett az Istened? Ami onnan árad, azaz igazság? Tényleg ennyire sikerült elbutítani benneteket, ennyire elment a látásotok, mármint a tisztán látásotok? Onnan jön a Szentírás, mi?
 
Aztán a másik döbbenetes érv: tanítja az embereket, kultúrálódunk belőle! Tényleg? Láthatok filmeket, hiszen nem mehetek mindennap moziba!
Óh, a kultúrátok! Gratulálok! Gondolom, a változás alig-alig tűnik fel! Kultúraként évek óta csöpög a vér, a szenny bugyog a szereplők száján, a legélvezetesebb film, ahol bátran kurva anyáznak, azt imádja mindenki, a humor netovábbja! Mindenféle gyilkosoktól remegnek a főhősök, fűrészes, pengés, cápás, bármi jöhet, lőjenek, robbantsanak, véres legyen legalább térdig! Szoktatnak! Az erőszakhoz, meg a vérhez! Úgysem veszitek észre!
 WMD=tömegpusztító fegyverek
Másik kedvenc, jó sokat keféljenek, vetkőzzenek, buzuljanak, hű de izgi! Szabad a szex, a szerelem! Csorog a nyál, mozdul a fantázia, ki hogyan tudná még jobban megdugni a főhősnőt!
Persze, tudom, nem vontok párhuzamot, ha szétnéztek az utcán, a férfiak rózsaszín ingben vonaglanak, mint egy halom homokos! Ez a divat, szokták mondani! Hát, öcsém le ne maradj, a buzi a divat! Akin ma rózsaszínű ing van, az, tegnap még lehomokosozta volna az illetőt, aki ilyet hord! Ez nem köpönyegforgatás, hogyne, ez a divat! A lányaitok, úgy öltöznek, mint a sarki kurvák! Mi sem természetesebb, mint 14 évesen szépségversenyt nyerni! Anyukája küldte és büszke rá!
 
"Ő még most csak 14!"
Nem számít, hiszen ez a divat, nehogy lemaradjon a kicsike!
Meleg felvonulás? Liberálisak vagyunk, aha! Nem tűnik fel mi, hogy milyen értéket közvetítenek, mivé válnak a fiatalok!
Ez itt a belgrádi felvonulás! Pedig ott még fülbevalós, hosszúhajú férfiakat is alig látsz, de sikerült ott is felvonultatni!
Tudod-e, hogy szeptemberben egy hajszál híja volt, hogy nem vezették be Hiller István tervezetét, mely szerint büntették volna azokat az óvónőket, akik a játékokkal erősítik a gyerekekben a nemi identitást?
Nem, ne fogjál gyanút! Még véletlenül sem! Jövőre az ovisokat visszük a meleg felvonulásra, a kisfiúkat természetesen rózsaszínű ingben, a kiscsajokat tapadós ruhában, hátha a pedofiloknak is lesz már felvonulása esetleg jövőre! Ne legyetek prűdek, a papok is ezt csinálják, a politikusoktól sem áll messze! Azok a szép öltönyös urak, akikről elhiszed, hogy minden szavuk komoly és megvagy rökönyödve, mikor kiderül ez-az-amaz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem tűnik fel, hogy az abnormális szexuális kapcsolatokat propagálják? Mi lesz így az emberekből? Baszógépek egy kis homokkal megszórva?
Szex és szaporodás nem lesznek már egymásból következő dolgok! A szex és fogamzásgátlás egyidejű reklámozása folyik. Morbid, ha azt mondom gyereket, majd laboratóriumban fognak készíteni, ha kell éppen egy kis utánpótlás? Mert még úgy tudjátok, hogy próbálkoztak klónozással, de nem sikerült! Legalábbis a tévében ennyit mondtak, és akkor az úgy is van! Ezt a gyereket azért gyártották le, hogy őssejtjeit felhasználják! A többit meg majd azért, mert kezelhetőbb rabszolgákra van szükség, mint az ember!
Nehogy szöget üssön a fejedben az élettársi kapcsolat, avagy szingli életmód illetve a homoszexualitás központilag való előtérbe helyezése a házasság és családalapítás rovására! Még hülyének néznének, ha gondolkodnál!
Az, hogy csalod a párod, az a minimum! Legalább 4-5 másik kapcsolatod is legyen mellette, mert különben lenéznek!
 
Ne feledkezzek meg a végső érvről se: csak természetfilmeket nézek és ismeretterjesztést! Ja, úgy nem hat rád a hipnózis, ha azt nézed, mit csinálnak az oroszlánok.
 
Nos, mindezért még fizettek is! Menő vagy, ha rengeteg csatornád van! Te vagy a király, ha minél nagyobb és több tévéd van! Nem zavar, hogy a szobád nagy részét egy hatalmas készülék tölti ki, mert olyan idióta vagy, hogy az vezérel, hogy a szomszédokénál neked még nagyobb legyen! Dicsekedhetsz vele, neked a legmodernebb tévéd van, esetleg még hitelt is felveszel!
Mert megérdemled, hogy olyan degenerálttá tegyenek, mint egy birkát! Nem is kellene szólnom, megérett az emberiség a vágóhídra!
 
Szeretem az aggódó szülői megnyilvánulásokat is, és a hozzájuk tartozó hegyi beszédeket is!
Nem tanul a gyerek, csak a tévét nézi! Miért te, mit csinálsz? Látott mást tőled? Mit szajkózol egész nap? Nem azt, amit a tévében hallottál? Megtanítottad egyéni gondolkodásra? Nem, hiszen te sem mersz gondolkodni! Rettegsz, hogy kilógsz a birkák sorából és nem tudsz hozzászólni a beszélgetéshez, ami a legújabb sorozatról vagy bárgyú amerikai filmről szól!
Hát, mit vársz a gyerektől?
Nem tud megtanulni egy verset sem, de a reklámokat fújja! Erről sem te tehetsz, hanem a gyerek!
 
Még a 80-as évekből emlékszem olyan személyekre, akik némi lenézéssel szóltak az amerikai emberekről, akik még evés közben is a tévét bámulják, és minden helységben elhelyeztek egy készüléket! Mára ezek a hősök sikeresen lesüllyedtek ugyanerre a szintre!
Ezért kár volt akkora arccal ítéletet mondani!
 
A magukat egyébként intelligensnek tartó homosapiensek sajnálkozva széttárják kezüket a minőség miatt:- Hát, sajnos ilyen szörnyű filmekre van igényük az embereknek!-majd visszafordulnak a tévé felé és nézik tovább.
Röhej!
 
Akkor most hogyan is van ez? A tévé közvetíti a kultúrát, formálja a gondolkodást és senkit nem zavar, hogy ezt közvetíti, és bármit benyalsz szó nélkül, vagy ti vagytok azon a szinten, hogy erre van igényetek? Mindkettő nagyon, nagyon siralmas, az az igazság!
 
 
 
 
 
 
 
 
Egyre mélyebb álmokat, lehet fel sem ébredtek többé! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkilium.blog.hu/api/trackback/id/tr552649139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter1 2011.02.19. 12:07:20

Kedves "Nadír"!

Nagyon tetszik a „magvas” gondolatod a televíziózás hazánkban is elterjedt szokásairól.
Jól látod a veszélyeket, és azt is, hogy mennyire nem ismerjük fel mindennapjainkban ezeket a csapdákat.
Megértem a kirohanásodat, mert valóban azt érzem, hogy - néha velem együtt - a többség úgy használja a televíziót, mint ahogyan Te azt leírtad, de tudod, hogy kiket szólítottál meg ezzel?
Akik a televízió előtt ülnek - sajnos - nem olvassák a blogodat.

Szerinted, lehet ezeket a műsorokat higgadt kritikával is szemlélni?
Miért bízom abban sok - más „hipnotizálttal” együtt - hogy lehet ennek a lehetőségnek valóban ismeretterjesztő tartalma is?

Ezzel a totális elutasítással nem esel át a ló másik oldalára?
Lásd be, nem élhetünk a középkorban!
Nem gondolom, hogy ezeket a technikai vívmányokat tűzzel-vassal irtani kellene, mert csak rosszat tudnak adni az emberiségnek.
Vagy szerinted, a szemétre való?

A véleményem erről az, hogy mindenkinek belülről kell éreznie, hogy ebből a mesterségesen dagasztott kalácsból mennyit akar fogyasztani.

A műsorpolitika már nehezebb ügy. A tájékoztatás hatalom, és ezzel lehet élni, vagy „Uram bocsá” csúnyán vissza is lehet élni.
Elfogadom, hogy alkalmas eszköz a tömegek befolyásolására, de éppen ezért nem megtagadni kellene, hanem a demokrácia eszközeivel szabályozni, felügyelni, ellenőrizni.
Persze, így olvasva ezeket a szavakat, (demokrácia, felügyelet, ellenőrzés) idegennek, régen lejáratott elveknek, módszereknek, talán a tömeges átverés eszközeinek hatnak, de mégis tudsz ennél jobbat?

Mondhatnád, hogy túl naiv vagyok, vagy éppen egy nagy hülye, és még az is előfordulhat, hogy ebben igazad lenne, de nem tudom másképpen elképzelni egy ilyen heterogén világban a megoldást.

Köszönöm, hogy összeszedted ezeket a mély gondolatokat továbbelmélkedésre kiváló anyagnak tekintem.
Gratulálok!

Őszinte csodálód.
süti beállítások módosítása