HTML

magvas gondolataim

Friss topikok

Linkblog

Szól a kakas!

2011.01.11. 15:56 nadir

Van még Orbánon, mit rágni, de most belekapok egy másik témába, mert valójában, ha ezen elgondolkodik valaki, viharos gyorsasággal fog megváltozni az életszemlélete. Igaz egy kicsit pofán törli az embert a valóság, de hát Istenem!

Jó emberek, ki tehet arról, hogy hagytuk magunkat annyira elkábítani, hogy évtizedek óta, mint az aléltat tesznek minket oda, ahová akarnak, mondanak annyit és azt, amit akarnak!

 

Ez nem képes annyi embert zavarni, hogy beintsen, és mindenáron akarja megismerni a valóságot? Most tényleg az tart vissza valakit, hogy rá kell jönnie vakon élte az életét, és hülye volt, hogy nem előbb kezdte kinyitni a szemét, illetve nem tartotta nyitva eleve? Hisz, azért van! Ha ciki is a dolog, jobb későn, mint soha!

 

Benneteket nem zavar, hogy az életmunkátokat, verejtéketeket, törvény betartásotokat, tudásotokat arra használják, hogy hazudjanak, elhallgassanak előlünk tényeket, hogy kizsákmányoljanak, kihasználjanak, az orrunknál fogva vezessenek? Mindezt mi fizetjük, mindezért emberek milliói éheznek, nyomorognak, gürcölnek, ki jobban, mint mi, ki kevésbé, de ez van!

Tényleg azt akarjátok legyintve mondani, hogy óh, ez mindig így volt, ez a politika, bla-bla?

 

Nem tudom, nektek törvénybe iktatta valaki, hogy ez így lehet csak? Amúgy közmegegyezés van arról, hogy semmi nem örök, minden változik, a jövő folyamatos mozgásban van stb.

Csak ez örök és megszakíthatatlan folyamat, ez mindig ilyen marad, aki politikus az, természetes, hogy ilyen vagy ilyenné válik, és te soha nem kérdezheted meg, és rúghatod ki, ha nem az érdekeidet lebegteti a szeme előtt - mert amúgy ezért emelted oda - hanem űzi a kis önös céljait, némi morzsát eléd dobva!

 

Miért vagy orrodnál fogva vezetve?

 

Szinte fáj, ez a jóhiszeműség és naivság, ami az emberekből árad, ami úgy törekszik a jóra, a jó érzésére, hogy befogja a szemét.

Nem akar tudomást venni arról, hogy ami felhasználható az ő sorsának rontására az, fel is van használva!

 

Sorolom, ami eszembe jut hirtelen:

 

Pszichológia: nagyjából mindenki azt fogja rávágni, hogy ez azért van, mert vannak lelki nyavalyáink, amit ki lehet ezzel és a szakemberrel kezelni. Ez egy jóhiszemű megállapítás és belenyugvás a kellemes illúzióba, értünk fejlődik a tudomány!

 

Valójában a morzsád az, hogy esetleg valahol találsz egy kezelőt, aki foglalkozik veled.

A nagy falat meg az lenne, ha megismernéd, hogyan használják ellened és védekeznél!

 

Példák:

 

Sokan tudják, van marketing-reklámpszichológia. A legszarabb bármit is megveszed, ha azt szépen becsomagolják, és egy vonzó ember kínálja, találó szöveggel megspékelve.

Miért?

Mert megfigyelték a pszichédet, hogy mire buksz, hogyan működsz, hogyan lehet tömegeket rászoktatni bármire.

Ugye, nem gondolod, hogy minden esetben ez a te érdekedet szolgálja, és nem gazdasági gyarapodást okoz valakinek, akár a te egészséged árán is?

 

Viszont, tudható, hogy annyira tömeg szinten befolyásolhatóak az emberek, hogy el fog sikkadni a gyanú és eszed, iszod, veszed, bármi legyen is az, csak nem lehet rossz, amit mindenki bevesz!

Nem is értem, hogyan válhatott annyira védtelenné az ember pszichéje, hogy még véletlenül sem a jót követeli magának, hanem belenyugszik, hogy az a garancia, amit mindenki bevesz.

 

Az is pszichológia, hogy egy ilyen megtévesztő alak, hogyan nézzen ki, hogy számodra hitelesnek tűnjön. Ezt a te pszichéd megfigyelésén keresztül fejlesztették ki, és be is veszed, ha látod, mint a kanalas orvosságot, gondolkodás nélkül, sőt én vagyok a hülye, ha nem eszem, mert mindenben a negatívat keresem! Frászt, látom!

 

Azt, hogy hogyan üljön az orrod előtt, hogyan gesztikuláljon, hogy meggyőzzön, azt is a pszichéden keresztül alkották meg az ezzel foglalkozó emberek.

Szerintetek azért, hogy pusztán jól mutasson, és kultúrált ember benyomását keltse? Nem azért, hogy ne vedd észre, mikor hazudik? Igaz, én vagyok paranoiás!

A beszédeket is csak azért írják, formálják szakemberek, hogy szép értelmes legyen.

Pedig annak is meg van a tudománya, hogyan lehet az alvó emberekkel bármit elhitetni.

Felépítés kérdése: elmondok 5 igazat, 1 hazugsággal keverve, 3 igazság, 1 kamu és működik!

Úgy össze leszel zavarva, pont, ahogy tervezték!

Az agyadat sem azért térképezik fel pusztán, hogy gyógyítsák hibáit, az a morzsád, hogy nehogy gyanút fogjál!

 

Az, hogy az agy hogyan működik, mit fog fel, előreláthatóan milyen információk és hogyan fognak összeállni a fejben, szinte előre borítékolható, sebészi pontossággal van kidolgozva.

 

Miért gondolja bárki is, hogy más időket élünk, mint a kereszténység korában, mikor az egyházfők mondták meg, mit kell tudnod, hinned! Most nem ők mondják meg, hanem a tudósok, politikusok, de mitől hiszitek, hogy ők különbek?! Bizonyítsd be!

 

Mit gondoltok, mit tanultok az iskolában, az igazat? Nem elég bizonyíték erre az, ha kinyitjátok a történelemkönyveket? Úgy változik, ahogy a politikai szél fúj, nem?

 

Milyen szólásszabadság? Mindig szólhatod azt, ami elő van írva! Lehet mást mondani?

 

Azt mindenki tudja, hogy a médiumok mindig a hatalom kezében vannak, szerintetek kaptok majd olyan tájékoztatást, ami nem azt terjeszti, hogy milyen helyesen cselekszenek?

 

Csak egy apró példácska: NATO csúcsértekezlet! Csattognak a fényképezőgépek, halál komoly pofák hintik az igét, baromi jólfésülten, mekkora szükség van erre, a védelmed érdekében tanácskoznak és ragozhatnám, aztán találsz egy független hírportált, ahol megszellőztetik a botrányt, mely szerint mekkora hancúr volt a sok kirendelt kurvával a szállodában. Ezt is mi fizetjük, nyugodjatok meg! Azt hiszitek ez egy botlás volt? Nem! Képzeld el, hogy ez mindig így van! Azért mert szép az öltönye és okosan csűri a szavakat, ezért nem tételezel fel róla semmi csúnyát? Ne légy már ilyen naív!

 

Ezen a földön csak egy dolgot próbáltak mindig elnyomni: az igazságot!

 

Gondolkodjatok már el! Elvileg „békében és humánusan” élünk, aki nagyon nagy bolondságokat mond, berakják az elmegyógyintézetbe, de nem megölik és fenyegetik kiirtással még a családját is! Nem?

 

Ha én most el kezdem terjeszteni, hogy Lendvai Ildikó kutyákkal él szexuális életet, akkor beperelnek rágalmazásért, megvizsgálják az elmémet, és kártérítést fizetek neki vagy a bolondok házába zárnak, nem? Ha viszont bizonyítani tudom, hogy ez igaz, akkor valószínűleg kinyírnak, elhallgattatnak. Ti pedig, ha elég nagy a propaganda engem elfelejtetek, és tovább tapsoltok a Lendvainak! Így van? Így hát!

Most ez csak egy bugyuta példa volt, de ettől függetlenül igaz ebből az, hogy ha bolygatni mered azt a tömegek számára felállított eszmét, tudást, dogmát, paradigmát, és azt a hatalom nem tudja cáfolni, akkor halott ember vagy!

 

Azt magyarázza meg valaki, miért nem tudhatom én, illetve mi az igazságot? Miért ne lehetne jogunk a tisztán látáshoz? Kit érdekel az ő érdekük! Ti szolgának születtetek? Mert én nem!

Én holt biztos vagyok abban, hogy nem akarom senkinek a semmilyen öncélú érdekét szolgálni!

 

Furcsa számomra, hogy az emberek reakciója, ha valakit megölnek azért, mert szólni mert az embereknek valamiről, ami nem úgy van, ahogy azt vele el akarják hitetni, akkor az emberek vállat rándítanak és azt mondják, minek mondott ellent?

Ennyire meggárgyult az agyatok? Már azt sem veszitek észre, ha valaki miattatok áldozza fel az életét? Inkább fordítotok hátat annak, aki az igazságra próbálja rányitni a szemeteket, mint elítélni a nektek hazudókat? Miért nem azokat véditek, akik értetek halnak, úgysem lesz senki sem örök életű, mitől féltek?

 

Bizony a félelem! Ez az egyik legegyszerűbb dolog, amivel kordában tartható az emberiség.

Egy kis félelemkeltés, néhány ember a lámpavasra húzva, és mély kuss lesz az eredmény, azt csinálnak a tömegekkel, amit akarnak!

 

Nekem még egyszer valaki elmondja azt a közmondást, hogy sok lúd disznót győz, szájon vágom! A ludak gyávák, beszariak, és a disznók azt tesznek velük, amit akarnak!

 

 

Amúgy még így is nagyon szőrmentén írogatok, nehogy megsértsem az érzékeny lelkeket!

 

Csak valahogy mégsem értem, miért kell nekem óvatoskodnom veletek! Még sokan azt hiszik, hogy itt kitört egy fertőző betegség, amit úgy hívnak, összeesküvés-elmélet!

Nem értem, miért nem fogtok gyanút! Nem lehetséges, hogy nem elméletről van szó? Már nemcsak a kiskeresetű emberek hőbörgéséről van itt szó, hanem politikus, közgazdász, tudós, kutató, jogász ugyanazt mondják! Nem zavar ez senkit? Értetek beszélnek, süketek és vakok!

Senki nem lesz attól boldogabb, ha nem foglalkozik semmivel, nem ment meg senkit!

 

Pont azaz egyetlen menekülési útvonal, ha mindenki tudja és foglalkozik vele!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkilium.blog.hu/api/trackback/id/tr692576851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása