HTML

magvas gondolataim

Friss topikok

Linkblog

A hírek megállíthatatlanok-tények

2011.03.06. 17:50 nadir

 

A hírek megállíthatatlanok, úgy látszik eljött az idő, hogy a fátyol fellebbenjen és lássuk, mi is folyik. Egyébként, én személy szerint nem is értem, miért kell ezt a megosztott életet élnem, olyan mintegy tudathasadt bolygó a mi világunk. Kissé- nem, nem is kissé- nagyon elegem van abból, hogy akadályozni akarnak létünk teljes megismerésében, mert úgy döntöttek valakik, hogy úgy szeretnék kihasználni az emberek jóhiszeműségét, és azt a vágyát, hogy ne azzal kelljen már foglalkozniuk örökké, hogy árgus szemekkel és fülekkel azt figyeljék, már megint, hol játszanak ki minket, hanem alkosson! Ehelyett? Egyszerre kellene lennem, politikusnak, közgazdásznak, kémikusnak, biológusnak, orvosnak, fizikusnak, mindennek, mert nem tudhatom, hol akarnak valami ocsmány csalással megetetni!  
Az asztalost sem kell állandóan figyelned, mikor az asztalt készíti neked, rábízod, ha nem azt rakta eléd, amit kértél, eljársz vele szemben valamilyen módon, elzavarod, nem fizeted ki, másikat keresel. Minden ember fel van háborodva, ha valakit hazugságon kap a mindennapi kapcsolataiban, annál feljebb lévők hazugságain nincs felháborodva, nyeli, mint a kacsa a nokedlit! Nem akar neki hátat fordítani, nem akarja páros lábbal seggbe rúgni, legyint egyet és hallgat!  
Érdekes, hogy ott, ahol nagyon komolyan az életünkről van szó, a jövőnkről, az utánunk jövők lehetőségeiről, nem érdekel senkit, azt hiszed elég, ha ráhagytál némi vagyont a gyerekedre, hiszed, megtettél mindent! Megszoktuk, hogy a politika, a hatalom az a hazugsággal egyenlő és ennyi, nem követeli az ország egymás után felsorakozva, hogy az Igazságot akarjuk, sőt, az egész emberiség hallgat! Majdnem az egész, mert azért én is a nem hallgatóktól veszem az infót, nyilván nem kutattam a British Museum levéltárában, de azt tudom, hogy az ember ősidők óta dokumentál. Sőt, ma már videotizál vagy hogyan is mondjam, tehát mielőtt az lenne bárki érve is, minden írás hamis, amit egy bizonyos dologról mondunk, ez már nem állja meg a helyét, mert filmszalagról hogyan állítod, hogy hamis? A kapa helyett a géppisztolyt vagy a bombázórepülőt montírozták a kezükbe, amúgy valójában meg a szentelt vizet fogta vagy mi?
 
Nem rohanok legalább a szóval, amúgy, ha nekem kéne taposnom a gázpedált, már a végkifejletnél tartanánk, lett- lészen bármi is az, de ebből a sunnyogó becserkészésből elegem van!
 
A napokban láttam egy videót a holo-tárlatvezetésről, itt nálunk, és ott van a vitrinben a szappan, amiről elmondja a tárlatvezető, hogy emberi zsírból főzték! És játszanak, mi meg hagyjuk politikai beleegyezéssel, hogy játsszák önfeledten a drámájukat a zsinagógában, amit a te adódból újíttattak fel, mert amúgy ők nem áldoznak rá, mert azt a gój köteles csengetni, hisz azért van, hogy szolgáljon! Erre a legtutibb recept a holo-hamu! A bűvös szó, ettől minden ember összecsinálja a lába szárát, mert neked kell lenned az ő lelkiismeretének, mert neki nincs olyan! Azt már gyerekkorban kiirtják belőle, mikor az első géppisztolyt a kezébe nyomják!
 
Bizonyított tény, utána kell járni, hogy Péter Gáborék (AVH pince-izraelita vallású kínzógépek) emberdarálót működtettek, és az emberi cafatokat a Dunába juttatták! Szóval, az igazságos megemlékezés jogán, én javasolnám a Duna partra pakolt cipőkbe, tegyünk egy kis darált húst! Ez így helyes, és igazságos, nekem egyetlen zsidó vére sem fájdalmasabb, mint a saját népemé vagy más népé!
Lehet, hogy a zsidók szeretnék, ha reggeltől-estig siratnád őket, ezt sulykolják, de ezt meg ki nem szarja le? Ezen is nyavalyogjanak olyan szűk körben, mint amilyet igyekeznek maguk köré vonni, hogy nehogy kiderüljön a rengeteg vérengzés és ármány, amit a történelem alatt végrehajtottak! Ezt sem kell kihozni közénk, tartsátok meg a hulláitokat, úgymint a származásotokat, vallásotokat és nem lesz semmi baj, igaz talán kevesebb lesz a pénzetek, ezt nehezen viselitek, de legyen ez is a magánügyetek! Szeretnék semmivel sem többet hallani róluk, mint az olaszokról, bulgárokról vagy bárkiről!
 
Kabarészintű vitaműsort láttam a rasszizmus elleni napon, mikor a pódiumon Mérő László kihangsúlyozottan diplomás, Mónika-showba illő módon hebeg-habog, dadog és alig tud egy összefüggő, értelmes mondatot mondani, mert az igaz kérdésekkel nem tud, mit kezdeni. Hazudni kéne, mosakodni, de nem megy, mert a tényekkel nem bír, mit kezdeni, annak, hogy ő egyetemen tanít, azt még olyan nyomokban sem látod, mint csokiban a szóját!
Nem azért van annyi zsidó a tudományok és diplomások terén, mert annyira műveltek, hanem mert egymást emelik be!
 
A szemétből meg úgy kell kikezdhetetlen sztárt csinálni, hogy adsz neki valami kitüntetést!
Erre remek példa a mindenki által ismert Hit gyülekezet, amit vezet ez a csaló senkiházi Németh Sándor! Aki nem tudja régtől, mit jelentenek, hogyan működnek a szekták, nézzen utána. A legtöbb guru nem szegény ember, azt azért mindenki tudhatja, azt is sokan tudják e könnyű jövedelemhez adományok útján a legegyszerűbb hozzájutni. Jó alaposan átmosod a tagok agyát, aztán se lát, se hall, tejel!
Egy gyülis srác, aki azóta külföldön kénytelen meghúzni magát, annak riportját olvastam mostanság: ezeknek a módszere, fiatalos zenével megnyerni az ifjú bárányokat. Így került ez az illető is a gyülekezetbe, egyébként itt, egész komoly személyeket is látni, magas beosztásúakat, akiket a közéletből ismerhetünk.
Már a szcientológusok köréből is ismert a módszer, kipuhatolózni a tag mindenféle magánjellegű dolgát, a foglalkozásától a pénztárcájáig. Akár a szüleid ellen is fordítanak, mert vagy beszervezed a gyülevészbe, vagy akkor anyád is az ördöggel cimboráló! Amit a vezető lelkész mond, maradéktalanul el kell fogadnod! Mire is hasonlít? A Rabbi szava felülír mindent, igaz? Itt sem az szabja az utat, hogy Istennek tetsző-e, hanem Németh Sándornak tetszik-e!
Azt tudni lehet, hogy a Hit gyüli az SZDSZ-el volt politikai összefonódásban-ki mással- és a választáskor imakommandó átkozta az SZDSZ riválisait! Isten nevében! Hallott már valaki imakommandóról? Átkozódnak a szentek? Tudnak ezek a zsidók, komolyan!
Az elszökött báránykáktól lehet tudni, hogy mindenkit, aki személyét megkérdőjelezi Némethnek, több napon keresztül átkozzák!
Anyagi gyarapodáshoz, ott a hívők fizetésének 10%-a, plusz az adományok, ami kötelező. Vannak 60 ezren! Nem rossz életminőséget biztosít. A befolyt pénzösszegek sorsa láthatatlan, és természetesen egy jó zsidótól nem is illik megkérdezni. Az épületeket a hívők pénzén építik, de a gyülekezet tulajdona, mint ahogy emberi mivoltod és személyed is! Időnként felszólítják őket, hogy kedveskedjenek Sándornak, dobjanak össze neki egy kis pénzt, adnak a hívők, külön extra a mi vezetőnknek, hogy érezze az elismerést! Ha esetleg arra vetemednél, hogy a gyülekezet anyagi helyzetéről kérdezel, akkor jó zsidó szokás szerint felhördül, hogy te hitetlen, megkérdőjelezed elöljáród tisztességét? Ördög bújt beléd, megszállt a démon!
Hihetetlen a cinikusságuk, ha egy hívő élelemre kér 500 forintot, mondják neki, hogy imádkozz, majd ad az Úr! Némethnek a bukszáját, viszont ne bízzuk a kiszámíthatatlan Úrra, adjunk neki, biztos, ami biztos!    
Az elszökött hívők mondják, ha az ember csak szép csendben elücsörgött a beszédeket hallgatva, nem volt sok pénze, akkor nyugodtan elhagyhatja a gyülit, a kutya sem foglalkozik vele! Viszont, aki régebbi tag, esetleg valamilyen beosztása is volt a gyüli adminisztratív munkájában, azaz belelátott valamennyire is a szent leple alá, annak annyi, ha kilépni próbál!
Először jön az agymosás, ha az nem hat, jön az átkozóbrigád, akik ott maradnak, azokat megesketik, hogy soha nem hagyják el a gyülit, meg a Sanyát. Rettegnek attól, hogy ennyi ember átkát magukra vegyék, mint annyi szektában itt is sokan belebetegszenek, öngyilkosok lesznek, csak szabadulhassanak.
Ez a riportalany munkája során észrevette az anyagi dolgokkal való visszaéléseket és szóvá tette! Itt vége lett az életének, a házasságát szétzúzták, rágalomkeltés, iszonyú propaganda, a tag ellen, bántalmazták, betörtek hozzá, hogy a bizonyítékokat eltüntessék, bizony kell is, gondold el, itt is megtudnák a hívők, hogy van átverve a fejük, mekkora égés lenne, mint összes többi disznóságaikkal szemben! Még szembe találnák magukat pár ezer megvilágosodott, feldühödött hívővel! Tán meg is lincselnék! Jogos lenne? Jogos, hát! De ne aggódj, ordítanának, mint a szamarak az emberi jogaikért, meg tisztességes eljárásért, lenne egyből annyi zsidó szervezet, hogy összerogysz alatta! Mind arról beszélne, hogy mekkora rohadék vagy, nem a szemét sütné le szégyenében, abban biztos lehetsz! Nincs zsidók által elkövetett bűn, mert legjobb védekezésük, az örökös támadásuk!
Nem írom le az egész riportot, kegyetlen dolgokon ment át ez az ember, mire végre külföldön nyugalmat talált, csak idáig kellett futnia!
 
Tehát, mi sem természetesebb, mint ennek a toprongynak a kitüntetése Izraelben! Most kezd el piszkálni a nagy ember könyvelését!
Azóta már nem a rock a menő náluk sem, Lagzi Lajcsi megnyalná a tíz ujját, ha hallaná, milyen népszerű a stílusa! Jézus, meg Isten, Szűz Mária? Ilyen el sem hangzik! Hol van az? Izrael van meg shalom, ez a refrén! Jézus képe? Gondolom, a padláson porosodik, viszont tele van az gyülekezeti hely izraeli zászlóval! Ez a judeo-kereszténység!
Így kell ezt csinálni, akár a Béke-Nobel díját is megkaphatod, csak egy jó akció kell hozzá és megfelelő származás! Nem a diploma, meg a Nobel teszi az embert, nyugodj meg!
 
Gondolj bele, ki hisztériázik a legjobban az atomfegyverek miatt, ki akarja mindenkiét felügyelni? Ki az, aki azt hazudja, hogy neki nincs, nem is látott még olyat!
Ha, mást mondasz, akkor neked ugrik az egész ország, hogy rágalmazod! Egészen addig, míg nem volt egy olyan karakán fickó közöttük, mint Mordechai Vanunu, aki felfedte az igazságot! Azt tudjuk, ez az, amit a zsidóság elviselni nem bír, az igazságért kapott 18 évet!
Ez így megy, kérem, ez a szeplőtelenség álcájának megőrzési technikája! Nyugodtan bízzál bennük, ültesd a Parlamentbe, hiszen annyiszor győződhettél meg tisztességükről és becsületességükről, hogy nem is értem, miért kellenek törvények velük kapcsolatban, miért kell a kezükbe ellened géppisztoly, hiszen megismerhetted már, milyen törvényes és toleráns nép, az Igazság bajnokai!
 
Nem is értem, miért nem kapnak sokkal nagyobb tiszteletet, biztos ezt irigyelik tőlük, ezt a mély humánumot, főleg, a lopott hazájukban még élve maradt palesztinokkal kapcsolatban!  
 
Szerintem példát kellene vennünk róluk, és azt nyújtani nekik, amit ők más népeknek, hiszen az oly kikezdhetetlen és szépséges gyakorlat, biztos elégedettek lennének velünk!
Elvégre, csak kiválasztott nép, tehát példaértékű lehet minden, ahogyan ők tesznek és ahogyan! Én csak annyit javasolnék, hogy a tőlük ellesett módon bánjunk velük, bizonyára örülnének, ha visszakapnának valamit, mindabból a sok nemes gesztusból, amit a népeknek adni szoktak! Nem kell többet, nehogy túlkapások legyenek, csak épp annyit!
 
 
   
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkilium.blog.hu/api/trackback/id/tr412715902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter1 2011.03.06. 22:31:01

Hosszas bevezetődből arra lehetett gondolni, hogy talán valami nagy fordulat fog bekövetkezni a fejedben, esetleg valami „magvas gondolat” született.
De, nem.
Ugyanott toporogsz.

Még mindig forr benned a "zsidógyűlölet". mintha minden egyes zsidó a te személyes ellenséged lenne.
Mióta lettél te ennek a témának ilyen magas szintű ismerője?

Olyan gusztustalannak tartom, ahogyan mások gyászát, megemlékezését ilyen morbid ötletekkel próbálod nevetségessé tenni, miközben magadból csináltál egy pojácát. Senki nem kért téged arra, hogy velük együtt emlékezzél, és azt sem hiszem, hogy téged az a néhány „emlékcipő" zavart, mert talán soha életedben nem jártál még azon a Duna parti szakaszon, ahol ezek el vannak helyezve.

Találd meg te is a megemlékezésnek azt a hozzád legközelebb álló formáját, amivel ki tudod fejezni a kegyeletedet a szeretett honfitársaid felé, de ne tedd ezt mások rovására, és ne dúld fel mások emlékezését.

Botrányos, ahogyan fogalmazol, amikor a legsötétebb érzések kerülnek felszínre a „magvas” gondolataidból.

Azért áruld el már az olvasóidnak, hogy mióta dúl benned ez a feneketlen gyűlölet?
Kit, vagy mit veszítettél el a zsidók miatt, hogy ennyire megszállott gyűlölködő lettél?

Nem nagyon tudtam követni a gondolataidat, amikor arról írtál, hogy nem szeretnél "többet" hallani róluk, mint bárkiről, és mégis videókat nézegettél a holo-tárlatvezetésről?

Nem vagy korrekt, mert keresed a lehetőséget, hogy valami kis utálatot kifejezhess.

Nem tudtam, hogy ennyire érdekel a "szappangyártás emberi zsírból", de hogy ne unatkozz találtam hozzá neked hiteles forrást is.

„Az első világháború alatt, 1917 áprilisában a The Times azt állította, hogy a németek megfőzik halott katonáik testét, és szappant és egyéb termékeket készítenek belőle.
1925-ben Austen Chamberlain akkori brit külügyi államtitkár elismerte, hogy a „tetemgyár” története hazugság volt.
A történet a második világháború kitörése után újra felbukkant, jóval azelőtt, hogy ténylegesen történtek volna ilyen kísérletek. A korabeli viccek és pletykák, illetve a brit hadifoglyok visszaemlékezései azt mutatják, hogy a történetnek széles körben hitelt adtak; ebben az is közrejátszott, hogy a német szappanok „RIF” („Reichsstelle für Industrielle Fettversorgung”, Birodalmi Iparizsírellátó Központ) felirattal készültek, amibe sokan a „Reines Jüdisches Fett” (valódi zsidózsír) szöveget magyarázták bele. Az is hozzájárulhatott a legenda terjedéséhez, hogy a nácik valóban használtak emberi eredetű anyagokat: a levágott hajat például matracok tömésére használták, az emberi csontokat pedig trágyázásra.
1942 novemberében Stephen Wise rabbi beszámolt az amerikai sajtónak ezekről a híresztelésekről; ennek hatására Heinrich Himmler, az SS főnöke, aki tartott az Endlösung tervének kiszivárgásától, szigorúan megtiltotta a zsidó holttestek mindennemű felhasználását.
1944-ben a Danzigi Anatómiai Intézetben Rudolf Spanner professzor kísérletezni kezdett a tetemek boncolása során keletkező melléktermékek szappanfőzéshez való hasznosításával. A konradsteini elmegyógyintézetből, a königsbergi börtönből és a stutthofi koncentrációs táborból származó holttestekből összesen 10 és 100 kg közötti mennyiségű szappan készült az intézetben saját használatra.
Spanner receptje szerint a szappan készítéséhez 5 kiló zsírt, 10 liter vizet és 1 kiló nátronlúgot (színszappanhoz) vagy káliumoxidot (kenőszappanhoz) és egy marék nátriumkarbonátot kell összekeverni, 2-3 órát főzni, egy marék konyhasót hozzáadni és megvárni, amíg megdermed. Ezután a megdermedt felszínt le kell szedni, feldarabolni és 1-2 liter vízben újra 1/2-2 órát főzni, formába önteni és megvárni, amíg megdermed. A kellemetlen szag elnyomására benzaldehid keverhető bele.
A sokk, amit a náci haláltáborok napvilágra kerülése okozott, a szappan-legendának is szárnyakat adott. Alig született olyan írás a Holokausztról, ami ne említette volna. Enciklopédiákba és iskoláskönyvekbe került be; a zsidó túlélők rituálisan német szappanokat temettek el; kiállításokon mutogatták őket, mint a náci rémtettek szimbólumát.
A mainstream történészek (például Walter Laqueur, Gitta Sereny, Deborah Lipstadt, Yehuda Bauer, Shmuel Krakowski a zsidó holttestekből való tömeges szappangyártást legendának tartották; a danzigi szappankészítésről megoszlanak a vélemények. Bauer szerint csak a háború elvesztése akadályozta meg a németeket abban, hogy az ott kifejlesztett technológiát tömegesen alkalmazzák.”

Persze, ha valaki keres, az talál. Akkor mégiscsak nézel televíziót?

Nem tudtam, hogy minden gondolatod csak a zsidók körül forog, nem is olvasol mást csak a róluk szóló cikkeket?

Vagy tévedek?

Péter1 2011.03.07. 12:59:35

Elnézést kérek, mert valószínű rosszindulatú előítélettel voltam irányodban, amikor azzal vádoltalak, hogy televíziót néztél.
Nem volt erre okom, csak a tudatlanságom, és az egyre jobban elhatalmasodó tájékozatlanságom tévesztett meg.
Megtaláltam a vitaműsort, és meg is néztem, de nem láttuk, és nem hallottuk egyformán.
Nekem Mérő László teljesítménye nem okozott akkora traumát, mint neked, és kifejezetten szimpatikus ember benyomását keltette. Természetesen, a vitapartnerek kora, stílusa az valóban eltérő volt.
Tomcat egy fiatalember vehemenciájával adta elő a mondanivalóját, időnként ugyan magvas gondolatait jegyzeteiből olvasta fel, esetenként pedig ízetlen tréfával kívánta befolyásolni a vita hangulatát, míg Mérő László ehhez képest sokkal udvariasabban, szerényebben viselkedett, mindig fejből idézett, szimpatikus válaszokat adott, és szerintem nem beszélt mellé.

Sajnos a vita amatőr szintű szervezőinek súlyos mulasztása miatt nem kaptunk jó néhány érdekes kérdésre választ, de ez nem a vitapartnereken múlott.
Egyébként az általad említett nyilvános vita az Antirasszista Világnap alkalmából
2009. március 21.-én volt.
Mintha kicsit késne a „megállíthatatlan hír” blokkod.
De, így is köszönöm neked, mert nekem nem lett volna lehetőségem máskor meghallgatni, így legalább nem maradtam le róla.
A legfontosabbat majdnem elfelejtettem. Több nagyon fontos mondat számtalanszor elhangzott ezen a vitán.
Embercsoportok, nemzetek, vallások bírálata esetén nem szabad "általánosítani", és nem lehet faji, vallási, származási alapon embereket "hátrányosan" megkülönböztetni egymástól.
Ebben az alapvetésben a vitapartnerek azonos platformon voltak.

Te nem így gondolod?

Péter1 2011.03.16. 19:52:44

Látom, mostanában nem maradt időd írni.
Nem baj, legalább marad időd olvasni.
Találtam neked néhány hasznos gondolatot, egy másik fórumon hangzott el, de szívesen megosztom veled, abban reménykedve, hogy ettől alán tágul a látóköröd.
"aki palesztin földre civilek közé lő rakétát"

Engedd meg, hogy írjak ide néhány számot:

3600+: ennyi rakétát és lövedéket lőttek ki palesztinok csak 2008-ban Izraeli civil célpontokra.

15: a rakétariadó megszólalása után ennyi másodperce van egy dél-izraeli lakosnak menedéket találnia a rakéta becsapódásáig. Tehát ha épp az emeleten laksz, vagy csak a gyereked kiment pisilni, akkor már csak imádkozni tudsz, hogy ne hozzátok csapódjon be.

1 millió+: ennyi izraeli ember él a palesztin rakéták hatótávolságában. Ezek az emberek évek óta úgy élnek, hogy bármelyik pillanatban becsapódhat egy rakéta.

200 000: ennyi telefonhívást intéztek az izraeli hatóságok a háború idején a gázai bombázások idején, minden rakéta előtt körbetelefonálva a célpont körüli házakat, hogy rakéta érkezik, keressenek menedéket.

2 millió: ennyi arab nyelvű röpcédulát szórtak szét összesen, minden bombázás előtt figyelmeztetendő a célterületen a civil lakosságot, hogy keressen menedéket.

0: ennyi hadsereg volt eddig a történelemben, amelyik ennyi erőfeszítést tett volna a civil áldozatok számának minimumon tartásáért, mint az IDF Gázában

0: ennyi ország van, amelyik Izraelen kívül hónapokon keresztül gyakorlatilag tétlenül tűrte volna, hogy a civil lakosságát rakétázzák.

Épp te lovagolsz a szavakon, aki azt szeretnéd, hogy ne lovagoljunk a szavakon.

Azt írod, hogy csak a palesztinokra rakétákat lövöldöző izraeliekkel van bajod.

1. Akkor ezt mond. Neked akkor nem "a zsidókkal" van bajod, hanem egyes törtető pénzemberekkel és Izrael állam politikájával.

2. Békés palesztinokra lövöldöző izraeliek. Talán azt gondolod, hogy az izraeli zsidó reggel felkel, elolvassa a Telaviv Times-ot, aztán vállára veszi a rakétavetőt, és uccu, de ez azért nem így van. A palesztinok idén átlag több mint napi 1 öngyilkos merénylőt küldtek civil célpontok ellen. Szóval ez azért nem ilyen egyoldalú dolog.

Izrael politikája is gusztustalan, de ennek mi köze a magyar zsidókhoz. Te szellemi közösséget vállalsz Gyurcsánnyal és minden cselekedetével? Naugye.
Összetettebbek ennél a dolgok. De mindenki azt gondol amit akar, a jelenről pláne, az én hozzászólásom lényege az volt, hogy NE hamisítsuk a történelmet.

Látod, ezért gyűlöl titeket zsidókat mindenki. Mert aljas módon hazudtok, szemrebbenés nélkül. Kifelejtetted, hogy Izrael szembemenve az ENSZ-határozattal elfoglalt egy országot. Kifelejted, hogy rasszista módon betonfalakkal elválasztott gettók mögé zárt egy népet. Kifelejted, hogy nap mint nap palesztin városokat rombolnak le, földjeiket ellopják.

Végül, ami a legfontosabb, és a legjobban jellemzi a "statisztikád" hazugságát:

A palesztin sérültek száma sokszorosa az izraeli sérültekének.

A palesztin halottak száma sokszorosa az izraeli halottak számának.

A palesztin sérültek -- halottak között nagyságrendekkel több gyerek van, mint izraeli oldalon.

Izrael ha úri kedve tartja megvonja az ivóvizet.

Izrael, ha úri kedve tartja megvonja az áramot.

Izrael nem engedi be a gyógyszerszállítmányokat a lágereibe.

Nincs még egy olyan visszataszító, erkölcstelen nép mint a zsidó.

Látod, ezért nem szeretem az olyan embereket, akiknek fingjuk nincs az ottani eseményekről, de azért pofáznak.

-"Kifelejtetted, hogy Izrael szembemenve az ENSZ-határozattal elfoglalt egy országot."

Izrael nem foglalt el országot, mert paleszin ország a világtörténelemben ezidáig nem létezett. Ha már valakire nagyon ráakarjuk egyébként fogni, hogy elfoglalták, akkor az Egyiptom és Jodánia.
Az általad idézett '47es ENSZ határozatot (mely szerint a volt Palesztina brit mandátumon egy zsidó és egy arab állam alakul meg) a zsidók elfogadták, az arabok NEM, mondván beleszorítják a zsidókat a tengerbe, és ezzel probléma megoldva. Az angolok kivonulásakor a zsidók megalapították a saját államukat, az arabok ahelyett, hogy ők is ezt tették volna, a környező arab államokkal lerohanták a az egy napos zsidó államot, de végül vesztettek.
És az új arab államnak kijelölt terület nagy részét a kedves arab testvérek foglalták el: Gázát Egyiptom, Ciszjordániát Jordánia.
Tanulj kis törit, mielőtt óbégatsz.

-"A palesztin sérültek száma sokszorosa az izraeli sérültekének.
A palesztin halottak száma sokszorosa az izraeli halottak számának. "

Érdekes logika, tehát azt mondod Izraelnek meg kellett volna várnia, amíg civil lakosságának napi szintű bombázása elég sok áldozatot szed, és csak utána szabadot volna tennie az ellen, hogy ártatlan civilek élnek rakétaesőben? Ezt teljesen komolyan gondolod?

-"Kifelejted, hogy rasszista módon betonfalakkal elválasztott gettók mögé zárt egy népet"
És miért is húzták fel a falat? Na miért? Mert öngyilkos merénylők robbantottak buszokon, diszkókban, bevásárlóközpontokban, piacokon, iskolákban, és bárhol, ahol sok ember volt. Több mint 1000embert öltek meg terroristaakciókban, és egy országot tartottak rettegésben, hogy sose tudhattad, ha felszállsz egy buszra, le fogsz-e még szállni róla. Erről mintha elfeledkeztél volna, gerinces barátom.
Amióta van az a rasszista fal, azóta gyakorlatilag nincsenek öngyilkos merényletek.

-"Izrael ha úri kedve tartja megvonja az ivóvizet. "
ez meg szimpla hazugság. Amúgy megjegyzem, hogy az összes közművet gyakorlatilag Izraeltől kapják, ingyen.

-"Izrael nem engedi be a gyógyszerszállítmányokat a lágereibe."
újabb hazugság. ráadásul a gázai súlyos eseteket, amiket helyben nem tudnak kezelni, Izraelben kezelik.

Fingod nincs az ottani helyzetről,de dumálsz.
Kurva könnyű úgy dumálni, hogy nem a te házadat bombázzák naponta, nem a te gyerekeid iskoláját robbantják fel.

Te most tényleg próbálod megideologizálni, hogy a palesztinoknak miért is van rendben, hogy ártatlan civileket bombáznak és robbantanak? Hogy iskolákat robbantanak?
Ezt szerinted meglehet?

És érvelésed másik óriási bakija, hogy amikor 67-ben Izrael elfoglalta Gázát és Ciszjordániát, akkor irdatlan fejlesztéseket hajtott végre ott. Előtte semmi nem volt ott, arab testvéreiknek "hála" sza*rabbul éltek a menekülttáborokban, mint most.
67-ben az a lakosság 16%-a rendelkezett állandó elektromossággal. 1986-ban ez az arány 93%-ra ugrott. 1967-ben 16%-nak volt folyóvíz a háztartásban. 1986-ban 85%-nak. Az elektromos vagy gáztűzhelyek aránya 4%-ról 84%-ra ugrott.
A késői 1980-as évek intifádáját megelőző két évtized alatt az iskolába járó gyermekek aránya 102%-kal ugrott meg, annak ellenére hogy ugyanezen időszak alatt a lakosság csak 28%-kal növekedett. A fejlődés a felsőoktatásban még dramatikusabb volt. A Gáza Övezet és Ciszjordánia egy egyetemmel sem rendelkezett amikor az Izraeliek megszállták a területeket. A korai 1990-es években már hét ilyen intézmény volt 16.500 tanulóval, míg Izraelben csak 6 felsőoktatási intézmény volt. A 15 év felettiek között az analfabétizmus 14%-ra zuhant. Ezzel szemben ez az arány Marokkoban 69%, Egyiptomban 61%, Tunéziában 45%, és Szíriában pedig 44%.

1967-ben a várható élettartam 48 év volt, míg 2000-re ez 72-re növekedett. Összehasonlításképpen, a közel keleti és észak afrikai államokban ez 68 év. 1968-ban a születési halálozási arány 6% volt, de köszönhetően az izraeli egészségügyi programoknak, 2000-re ez 1,5%-ra csökkent. (Hasonlításképpen érdemes megjegyezni hogy ez az arány Szaddam Husszein Irakjában 6,4%, Egyiptomban 4%, Jordániában 2,3%, míg Szíriában pedig 2,2%.) Továbbá a szisztematikusan végrehajtott oltási kampányoknak, olyan gyermekkori betegségeket mint a gyermekbénulás, szamárköhögés, tetanusz, és kanyaró eltüntek.

Az 1970-es évek alatt Ciszjordánia és a Gáza Övezet a világ negyedik leggyorsabban növekvő gazdasága volt. Megelőzték Szingapúrt, Hong Kongot, Dél Koreát, valamint jócskán magát Izraelt is.
Habár a nemzeti össztermék a lakosság számával osztva valahogy lassabban növekedett köszönhetően a gyorsan növekvő palesztín lakosságnak, ennek ellenére az arány még mindig magas volt a nemzetközi mércék szerint. 1968 és 1991 között a GNP per capita tízszeresére növekedett $165-ről $1715-re. Ezzel szemben Jordániában ez $1050, Egyiptomban $600, Törökországban $1630, és Tunéziában pedig $1444.
Tehát a 80as években Izrael alatt jobban éltek, mint bármely környező országban.

Jobban éltek, mint a környező arab államok bármelyike.
Erre válasz volt az erőszakhullám, és terrorizmus, hogy de ők akkor is függetlenedni akarnak.

Jó, 94-es Oslói egyezmény szerint létrejött a Palesztin Fennhatóság, ahol a palesztinok lépésenként átvették a területeik feletti ellenőrzést.

2000-ben Camp Davidben felajánlották neki, hogy hozzanak létre saját államot a palesztin területeken, Kelet-Jeruzsálemmel, mint fővárossal - gyakorlatilag mindent, amit kívántak.
Nem fogadták el - ugyanis a vezetőiknek nem állt érdekében az önálló állam és béke, mert akkor szembe kellett volna nézni a belső problémáikkal, és az a hatalmukba került volna.

Ezért inkább saját állam alapítása helyett meghirdették az intifádát, újabb erőszakhullám.

2005-ben Izrael azt mondta, hogy jó, a béke felé teendő lépésként kivonunk minden izraelit Gáza területéről. A kormány direkt fizetett az ottani termelőknek, hogy ne szereljék szét és vigyék magukkal az üvegházakat, hagyják ott a palesztinoknak, hadd termeljenek.
Mi történt?
Az üvegházakat szétverték, viszont a rakétaállásokat annyival is közelebb hozták, így már több izraeli város is elérnek.

Tehát ne fogjuk rá, hogy a rossz életszínvonal miatt van az egész, mert amikor jó volt az életszínvonal, akkor is ment az erőszak. A függetlenség ugyanez, amikor lett volna esélyük államot alapítani, akkor is inkább folytatták az erőszakot.

Sőt, még szebb - még amikor a mostani palesztin területek egyiptomi és jordániai uralom alatt voltak - tehát nem volt függetlenség-, és az életszínvonal a mostani alatt volt - tehát a másik érv is igaz volt -, már akkor sem Egyiptom és Jordánia ellen mentek a merényletek, hanem már akkor is Izrael ellen. Pedig nem ő birtokolta a területet és nem ő éheztette őket - Egyiptom és Jordánia csinálta, politikai okokból, valahogy mégse ellenük harcoltak. Pedig ha a független állam vagy a jólét lett volna a kiváltó ok, akkor ellenük kellett volna.
Íme a három héten keresztül tartó öldöklés eredménye a Gaza Community Mental Health Programme adatai alapján:
• 1,420 palesztin pusztult el az izraeli támadás következtében, akik közül 446 volt gyermek;
• 5,320 a sérültek száma, közülük 1,855 gyermek;
• 4,000 házat porig romboltak a cionisták;
• 16,000 lakóépület súlyos károkat szenvedett;
• A 6-17 éves gyermekek több mint 90%-a élt át rakéta- vagy bombatámadást, illetve látott súlyosan sebesült vagy halott embereket;
• A gázaiak 80%-a az izraeli pusztítás következtében máig nem jut megfelelő minőségű vízhez, és legalább ugyanekkora azoknak az aránya, akiknek otthonában rendszeresen akadozik vagy egyáltalán nincs elektromos energiaszolgáltatás;
• Az övezet lakóinak 50.7%-a kényszerült elhagyni lakóhelyét a háromhetes mészárlás alatt (és még ma is tömegek laknak sátrakban, vagy húzzák meg magukat rokonok, ismerősök házaiban);
• A gázai palesztinok 25.9%-a szenved az általában a háborús viszonyok közepette kialakuló úgynevezett poszttraumás stressz egyetlen,39,3% pedig több tünetétől;
A Palestinian Centre for Human Rights elnevezésű szervezet statisztikája szerint pedig:
• 1,414 palesztin vesztette életét a háromhetes vérengzés alatt, közülük 313 volt 18 év alatti személy (akiknek 31%-a lány és 69%-a fiú). Az elhunyt gyermekek 15%-a még ötödik esztendejét sem töltötte be, 23,3%-uk 5-10, 62%-uk pedig 11-17 éves volt, amikor meghalt. A legyilkolt gyermekek 73%-a bombatámadás, 19,8% ágyútűz vagy gránáttalálat következtében hunyt el, 5,4%-ukat egész egyszerűen gépfegyverrel lelőtték a cionisták, és 1,5% halálát okozta a tiltott fegyver, a fehér foszfor használata;
• 5,300 palesztin sebesült meg, akik közül 1,606 gyermek volt;
• 36 iskola súlyosan megrongálódott;
• Közel 20,000 otthon szenvedett súlyos vagy részleges károkat.

Mindamellett Amerika és az európai államok többségének álláspontja szerint Izrael csupán „saját biztonságát védte”, az „önvédelem jogát gyakorolta”. Egyetlen nyugati vezető politikusnak sem volt bátorsága kijelenteni, amire pedig a Goldstone-jelentés is egyértelműen rámutat: a zsidó terrorállam súlyos háborús, sőt, emberiségellenes bűncselekményeket követett el.

A dél-izraeli városok ki voltak téve napi szintű rakétázásnak? Igen.

Van a világon olyan állam, amely eltűrné a civil lakossága elleni folyamatos támadást,,anélkül, hogy tenne ellene valamit? Nincs

Volt más lehetőség-e Izraelnek a rakéták leállítására, mint bevonulni? Nem. Előtte hónapokig próbálták diplomácia úton, a kilövő állomások elleni célzott támadásokkal, nem működött, mert a rövid távú rakétákat házilag barkácsolt, helyben pillanatok alatt felállítható állványról, lövik, aztán már mennek is, nincs fix indító állás, amit le tudnál rombolni. A hosszútávúakat pedig lakott területről lőtték, többek között pont iskolákból.

Megtett-e Izrael mindent a civil áldozatok minimumon tartásáért? Meg. Minden rakéta előtt végigtelefonálták a környék lakosait, és arab nyelvű röplapok szórásával is figyelmeztették a civil lakosságot, hogy rakéta jön, keressenek menedéket.

Több esetben volt, amikor tűzharcban izraeli katonák inkább visszavonultak, mert túl sok civil volt a helyszínen (akik egyébként nem véletlenül voltak ott, a Hamasz például gyerekeket használt a tűzharcok alatt az elesett hamsazosok fegyvereinek visszahozására, mert tudták azokra az izraeliek úgyse lőnek).
Izrael olyan új technológiájú bombákat használt, melyek koncentrálják a pusztításukat, így minél kevesebb járulékos kárt okoznak.
A háború közepén beiktattak egy humanitárius fegyverszünetet, hogy a humanitárius segélyek a háború alatt is eljussanak a palesztinokhoz.

Volt hadsereg még a történelemben, amelyik ennyi erőfeszítést tett volna a civil áldozatok számának alacsonyan tartásáért? Nem.

Elkerülhető egy ilyen háborúban a civil áldozatok?
Nem. Gáza nagyon sűrűn lakott terület, a Hamasz főhadiszállásai, fegyverraktárai pedig direkt különösen sűrűn lakott helyeken vannak, pl. városbeli mecsetekben.
A Hamasz emberei nem hordanak egyenruhát, a civilek között bújnak sokszor el.
A Hamasz használt civileket védelemként, vannak palesztin vallomások, melyek szerint Hamasz fegyveresek költöztek be a házukba, és őket nem engedték távozni, civil élőpajzsként használva őket.
A mentősautókat használtak pl. fegyveresek szállítására, és több mentős beszámolt róla, hogy elvetették róluk a megkülönböztető jelzéseket.

Az izraeliek ledózeroltak több épületet, házat is a háború alatt?
Igen. Bármely ház szolgálhatott orvlövészek búvóhelyéül, és több lakóházat aláaknáztak. A dózerolással elkerülték, hogy például hirtelen az egyik mellékutcából beléjük hajtson egy öngyilkos merénylő egy robbanószerrel megrakott teherautóval, ezzel a katonák életét mentették meg. Ráadásul így elkerülhették több helyen a szűk városi hadviselést, ami civileket tovább veszélyeztetett volna.

"A gázai palesztinok 25.9%-a szenved az általában a háborús viszonyok közepette kialakuló úgynevezett poszttraumás stressz egyetlen,39,3% pedig több tünetétől;"

A dél-izraeli városokban, mint például Szderótban, ahol nem 3hétig van háború, hanem évek óta lövik őket rakétákkal, ez az arány lényegesen nagyobb. És ott nem telefonálják körbe a környék lakosságát figyelmeztetendő őket, csak a légiriadós sziréna figyelmeztett 15másodperccel becsapódás előtt.
Én beszéltem olyan emberrel, aki az ottani gyerekekkel foglalkozik, ő mesélt róla milyen hatásokkal van az, amikor egy gyerek 8 éve állandó életveszélyben és halálfélelemben nő fel, nem pusztán 3hétig - a 3hét is szörnyű, de ne hasonlítsuk össze a kettőt.
És valahogy ezekről a gyerekekről szokás megfeledkezni.

Rossz ami a palesztinokkal történt?
igen, a háború rossz dolog. Senki nem állította, hogy nem az, viszont néha elkerülhetetlen. Izrael kivárt a végsőkig, amíg tehette, a háborút már csak akkor indította el, amikor a palesztin rakéták hatótávolsága (az iráni segítség miatt) annyira megnőtt, hogy az már Jeruzsálemet és Tel Avivot is lassan fenyegette.

És az utolsó kérdés: Te mit tettél volna Izrael helyében? Ülsz ölbe tett kézzel, és hagyod, hogy a lakosaid konstans terrorban éljenek?
Ha Magyarországi városokat kezdenének el bombázni, akkor hagynád?”

Még azt sem mondom, hogy mindenben igaza van, csak olvasd el, és tárgyilagosan gondolkozz.
süti beállítások módosítása